Krantenknipsels 2010 t/m nu

Uit weekblad Huis aan Huis 16 februari 2017

Piraat in spe naar speeltuin

Uit IJmuider Courant, 20 februari 2012

IJMUIDEN – Kaboem! Een salvo kanonskogels schiet rakelings over de kantine van speeltuin De Veilige Haven. Nouja, denkbeeldig dan. Het nieuwe piratenschip wordt dit seizoen de grote hit, voorspelt beheerder Ome Jaap Stegemeijer.

De voorbereidingen zijn in volle gang om de poorten van de speeltuin komende zaterdag weer open te gooien. Ome Jaap heeft er zin in, maar er moet nog veel gebeuren. ,,Door de regen en later vorst is het werk wat uitgelopen’’, zegt hij. ,,En er moet nog het een en ander komen. Ons nieuwe piratennest bijvoorbeeld.’’

De vrijwilligers hebben de afgelopen tijd echter hard gewerkt. Extra gesteund door dagelijks een groepje stagiaires voor het zware werk. De piratenboot staat er in elk geval. ,,Amerikaans spul, ik ben d’r helemaal weg van’’, bromt Ome Jaap tevreden. ,,Blijft heel erg lang mooi van kleur en is lekker degelijk.’’ Het schip voorziet in diverse klimmogelijkheden, er zitten spelletjes op en een stel kanonnen. Die schieten niet echt maar met een beetje verbeelding kom je een heel eind.

 

Ome Jaap Gevleid door tweede plaats

Ome Jaap, al meer dan 20 jaar als vrijwilliger actief voor speeltuin De Veilige Haven, is zeer gevleid door de tweede plaats in de verkiezing “Favorietste vrijwilliger van de IJmond” die door de IJmuider Courant en het Noord Hollands Dagblad is georganiseerd. Jaap Stegemeijer stond al vanaf het begin van de verkiezingen bovenaan maar kon op de laatste dagen van de stemronde het aantal stemmen van de uiteindelijke winnares Nicola Hoogland niet overstijgen. Ome Jaap, die liever niet in de schijnwerpers staat voor zijn werkzaamheden, vond het aan het begin ook maar niets om aan deze verkiezingen mee te doen. Maar al snel veranderde hij van mening door de vele leuke reacties die hij op straat ontving, en stelde hij als doel om de tweede plaats te bereiken want hij had wel zin in een etentje samen met zijn vrouw Nel. Door veel mondelinge promotie en het inzetten van social media in de kennissenkring werd al snel de toppositie bereikt en uiteindelijk hebben maar liefs 418 mensen op ome Jaap gestemd, een zeer groot aantal en het was genoeg om het etentje binnen te slepen. Jaap Stegemeijer is dan ook zeer vereerd dat door deze verkiezing is gebleken dat zijn inzet voor De Veilige Haven en voor voetbalverening VSV (hier staat hij achter de bar op zaterdagochtond) in de samenleving zeer gewaardeerd wordt. Hij wil dan ook iedereen bedanken voor zijn stem en zal zeker gaan genieten van zijn welverdiende prijs

Ome Jaap als favorietste vrijwilliger van de IJmond!

Jaap Stegemeijer is al 20 jaar het gezicht van speeltuin De Veilige Haven en daarnaast staat hij elke zaterdag achter de bar bij voetbalvereniging VSV uit Velserbroek en zet hij zich in voor wandelvereniging de Kennemer Jagers. Dit doet hij geheel vrijwillig. Op vrijdag 3 maart stond een artikel over Ome Jaap in de IJmuider Courant waardoor hij meedoet aan de verkiezing “De favorietste Vrijwilliger van de IJmond”.

Op maandag 7 maart ging Ome Jaap aan kop met 132 stemmen

Ome Jaap gaat aan top bij de verkiezingen

IJMUIDEN – Ome Jaap Stegemeijer van Speeltuin de Veilige Haven in IJmuiden gaat aan top in de verkiezing van de vrijwilliger van de IJmond. Hij heeft bijna twintig procent van de stemmen binnengehaald. Voor de verkiezing zijn al meer dan 700 stemmen uitgebracht.

De krant zet vrijwilligers in de IJmond in het zonnetje vanwege het Europees Jaar van de vrijwilliger. Lezers konden hun favoriete vrijwilliger opgeven.

Tien van hen werden de afgelopen twee weken geportretteerd in de krant, maar er waren meer inzendingen. Op allemaal kan worden gestemd.

Op donderdag 10 maart liep ome Jaap 40 stemmen voor

De drie J’s regeren de vrijwilligersverkiezing

IJMOND – Ome Jaap Stegemeijer van Speeltuin de Veilige Haven in IJmuiden, Jan Hinloopen en Jacqueline Staats vormen de top 3 van de vrijwilligersverkiezing. Een strijd tussen de drie J’s.

Inmiddels zijn 1352 stemmen uitgebracht voor de verkiezing van de vrijwilliger van de IJmond. Al heeft ons rekencentrum er zo’n negentig ’foute’ internetstemmen uitgefilterd die niet waren voorzien van e-mailadres.

De krant zet vrijwilligers in de IJmond in het zonnetje vanwege het Europees Jaar van de vrijwilliger. Lezers konden hun favoriete vrijwilliger opgeven. Stemmen kan met het formulier uit de krant van afgelopen zaterdag en op de website van de krant.

De internetstemmen worden gecontroleerd op mailadressen en IP-nummer om fraude tegen te gaan.

Op woensdag 16 maart stond Ome Jaap nog eerste maar het werd spannend:

Nicola hijgt in nek van Ome Jaap

IJMOND – De vrijwilligersverkiezing beleeft een spannende eindstrijd. Woensdag waren Ome Jaap en Nicola nog maar twintig stemmen van elkaar verwijderd.

Nicola hijgt in de nek van Ome Jaap (bijna 500 stemmen), want haar fans brachten de afgelopen dagen stapels stembiljetten op de redactie. In totaal zijn er nu meer dan tweeduizend stemmen uitgebracht. Vandaag moet het gebeuren, want om 12.00 uur sluit de stembus. Ons stembureau gaat de digitale stemmen opschonen van foute stemmen. Tegen het einde van de dag zal de uitslag bekend zijn.

Nummer 1 wint een kledingbon van 50 euro, beschikbaar gesteld door kledingwinkel DNM van Anjella Schouten in IJmuiden. Nummer 2 een eetbon van restaurant Fozzies in Beverwijk. Voor 3 en 4 zijn er bonnen van 25 euro van Mara Home Decoration uit IJmuiden.

Op donderdag 17 maart werd de uitslag bekend en ome jaap werd tweede en wint hierdoor een etentje!

Nicola is nummer één geworden

IJMOND – Ze is totaal verrast. Maar ze is het tóch geworden. Nicola Hoogland van de soos in Heemskerk wint de vrijwilligersverkiezing van de krant. Gisteren versloeg ze in de eindsprint ome Jaap van de speeltuin in IJmuiden.

,,Die speeltuinman ging als een speer, ik had dit nooit verwacht’’, zegt Nicola als ze haar prijs in ontvangst neemt in Het Spectrum in Heemskerk.

Daar zit haar achterban die campagne voerde voor de voormalig kraandrijfster. Na een hersenbloeding raakte ze werkloos. Ze verdient haar vrijwilligersstrepen in de soos met gehandicapten. Maar ook de ouderen die er gisteren waren zijn fans. De vrijwilligersverkiezing werd een zinderende strijd. Even voerden de drie J’s het klassement aan. Dat werd via internet en papieren stemmen af en toe goed door elkaar geschud. Tot op het laatst spannend. In totaal waren er 2.411 stemmen. Maar de internetstemmers moesten wel een geldig emailadres opgeven. De 127 foute stemmen werden er gisteren door ons strenge stembureau uitgefilterd.

Voor Nicola een boeket en een kledingbon van kledingwinkel DNM van Anjella Schouten in IJmuiden (voorheen Forecast). Ome Jaap moet ook het kanaal over, want hij krijgt een eetbon van 40 euro van restaurant Fozzies in Beverwijk. Nummers 3 en 4 krijgen bonnen van 25 euro van Mara Home Decoration uit IJmuiden

Het eindklassement:

478) Nicola Hoogland.

418) Jaap Stegemeijer.

 

Lente in De Veilige Haven

IJMUIDEN – De lente is begonnen en dat weten zij bij speeltuin Veilige Haven in IJmuiden al te goed. De bekende speeltuin naast zwembad Heerenduinen opende weer haar poorten en werd direct goed bezocht.

(foto Kees Blokker, Dit artikel is verschenen in Nieuwsblad IJmuiden, Santpoort & Velserbroek)

Naast het nodige onderhoud in de winterperiode zijn er in de speeltuin ook weer nieuwe toestellen geplaatst voor jong en oud. Namelijk een rails voor de fietsdraaimolen, twee graafmachientjes in de zandbak waar ook een piratenkraaiennest komt te staan. Maar dat niet alleen, bij de heuvel valt ook een echte piratenboot te ontdekken met kanonnen, tralies en touwladders. In het winkeltje staan de vrijwilligers weer klaar om allerlei bijzondere en lekkere snoepjes en ijsjes te kopen voor een schappelijke prijs. Tevens is er limonade, thee en koffie en een echte popcornmachine. De entreeprijs is 1 euro per persoon gebleven en de nieuwe seizoenskaarten/gezinskaarten blijven te koop voor 27,50 euro.

Bron: Jutter/Hofgeest 20 oktober 2011

Uit jutter/Hofgeest, 30 juni 2011

Nieuw toestel voor De Veilige Haven

IJMUIDEN – Een nieuwe attractie in speeltuin De Veilige Haven. Vanaf 19 februari rijdt er weer een trein in de havenplaats. De in de winter aangelegde treinbaan kan gebruikt worden voor de jongste IJmuidenaren die in het nieuwe speelseizoen weer massaal speeltuin bezoeken.

Op deze monorailbaan kunnen de kids op de door fietstrappers voortbewogen eenpersoonswagons een treinreis beleven en genieten van al het leuks dat dit nieuwe toestel te bieden heeft. Het speeltoestel is voorzien van 5 wagons waarop de reis ondergaan word. Al met al een speeltoestel dat zeker in trek zal zijn bij de jonge bezoekertjes van “De Veilige Haven”, de speeltuin waar veilig en avontuurlijk gespeeld kan worden. Een groot voordeel is dat voor de treinreis geen treinkaartje benodigd is, alleen een entreekaartje. Voor het seizoen 2011 kost deze 1 euro per persoon. Een jaargezins(traject)kaart kost 27,50 euro

Kinderen spelen er heerlijk op los (Foto:Kees Blokker)

Uit Nieuwsblad IJmuiden 24-02-2011

Uit Juist IJmond, 14-12-2010

Productie: Uitgeverij Juist!Media

http://www.juistmedia.nl

ISBN: 978-94-90459-02-4

NUR: 520

http://issuu.com/juistmedia/docs/binnenwerk_ijmond_algemeen_lowres

Uit de jutter, week 17 2010

IJmuider Courant 21 februari 2011

Noteren nummerbord gaf doorslag aanhouding inbreker

IJMUIDEN – Het heeft even geduurd, maar Ome Jaap Stegemeijer kan alsnog een sigaar opsteken uit de doos die hij voor zijn verjaardag kreeg. De kist sigaren was deel van de buit die een inbreker in de nacht van 6 op 7 maart meenam uit het gebouw van speeltuin De Veilige Haven. Nog geen week later bezocht de man ook de kantine van sportvereniging Full Speed. Hij had buiten Lia Boot gerekend.

,,11 maart, half zeven ’s morgens kregen we een alarm telefoontje’’, zegt Lia Boot. ,,Mijn man in ik sprongen direct op de fiets en reden naar de kantine. Daar stond vreemd genoeg een auto voor de deur’’, vertelt ze. ,,Ik liep er gewoon op af, ik zag een man instappen en ik ging opzij zodat hij kon wegrijden. ’Schrijf het nummerbord op’, dacht ik. Gelukkig heb ik dat gedaan.’’

Aan de hand van dat nummerbord heeft de politie een 36-jarige man uit Aartswoud aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Uit de Jutter/Hofgeest 08/06/2010

Krantenartikel, de veilige haven 80 jaar

Nieuwe toestellen in De Veilige Haven

Uit de jutter/hofgeest 25-02-2010