Krantenknipsels t/m 1989

IJmuider Courant 23-08-1989

Nieuwe draaimolen “In Veilige Haven”

Speeltuin In Veilige Haven heeft haar eerste nieuwe speelattribuut gekregen in het kader van een grote opknapbeurt. De bestuursleden van de speeltuin Joost Verhoeven, Thea Wijker, Linda Wijker (voorzitter), Theo Braams en Ina Zijl testten gisteravond de kwaliteit van de draaimolen voor peuters. Het bestuur heeft inmiddels een plan opgesteld voor een algehele opknapbeurt voor de speeltuin. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, zijn bedrijven in Velsen benaderd om de speeltuin te sponsoren. Ook via Jantje Beton en andere stichtingen probeert het enthousiaste bestuur de benodigde financiële middelen te vergaren.

Tuinfeest “In Veilige Haven”

Dit leuke krantenartikel uit de vooroorlogse jaren over een tuinfeest geoorganiseerd door de speeltuin is bij ons bezorgd, dit artikel omschrijft mooi hoe het verenigingsleven zich toen afspeelde bij speeltuin “In Veilige Haven” (zo heette “De Veilige Haven” toendertijd).

Voetbalteam “In Veilige Haven”

Omstreeks 1948 had speeltuin De Veilige Haven een voetbalteam. Hieronder een elftalfoto met de namen van de spelers uit dit team.

Piet Boscher – n.b. – Meindert Vellinga – Cor – Luke Mossel – Japie de Boer

-n.b.-

Leendje van der Lucht – Eddie Oordhuizen – B. van der Linden – Kootje van Eden – Pietje Kok – Klaas Visser – Cor Cramer